Броварський р-н, с. Гоголів, вул. Жердовська 50
Увійти
Логін
Пароль
Зареєструватися
Після реєстрації на сайті вам буде доступне відстеження стану замовлень, особистий кабінет та інші нові можливості
СУПЕРМАРКЕТ БУДМАТЕРІАЛІВ
Замовити дзвінок
Логін
Пароль
Зареєструватися
Після реєстрації на сайті вам буде доступне відстеження стану замовлень, особистий кабінет та інші нові можливості

Дубові брикети в Україні: 100% дуб, чи ще щось?

7 дек 2020

Багато хто з нас, замислюючись над тим, як опалювати своє житло в зимовий період, беруть до уваги такі фактори, як:

- яка тепловіддача матиме матеріал;

- скільки коштів доведеться заплатити за тепло;
- чи не заподіяє обраний спосіб шкоди здоров'ю та навколишньому середовищу.

Тим більше, що в наш час асортимент товарів та послуг з опалення дуже багатий. Більшість людей зупиняють свій вибір на паливних брикетах. І це справді гідний вибір.

Що таке паливні брикети?

Паливні брикети – це екологічно чисте паливо, яке виготовляється з деревини, соломи і т. д. Міцність та форму брикет набирає за рахунок сильного пресування та максимального сушіння. Вони є чудовою альтернативою вугіллю, газу і дровам. Цей сучасний вид біопалива має тепловіддачу, практично рівноцінну кам'яному вугіллю, що мінімум удвічі перевищує звичайні дрова. Також, завдяки тому, що пресування брикетів здійснюється без використання синтетичних речовин, що клеять, в процесі спалювання в навколишнє середовище не потрапляють шкідливі елементи і таке паливо безпечне для здоров'я людини.

Часто покупці шукають матеріал якнайкращої якості – на допомогу їм приходять виробники, що пропонують дубові брикети. І, звичайно, ціна на такий товар досить висока.

Чи дійсно ціна виправдовує якість?

Справа в тому, що чисто дубові брикети зробити неможливо, тому що дуб виділяє мізерно малу кількість смол, на відміну від сосни. Відповідно, брикет не зможе тримати форму. Тому до дубової тирси додається інша сировина, найчастіше сосна. А продаються вони у вигляді 100% дубових брикетів. Більш того, виготовлений виключно з дубової тирси брикет, собівартістю в багато разів перевищує розумну ціну на опалення. Наприклад, квадратний метр дубового паркету коштує понад 300 гривень, а квадратний метр соснового - приблизно 140 гривень. 

З якої деревини має бути виготовлений брикет?

Іноді вважається, що найкращі брикети виготовлені із твердих сортів деревини. Але насправді важливіший тип брикету. Довше горять ті брикети, які мають найбільшу щільність. При цьому вид деревини, з якої вони були виготовлені, принципового значення не має. Тепловіддача паливних брикетів з твердих і м'яких порід дерева однакова, якщо вони однакова щільність.

Чому вам варто купити паливні брикети саме у нас?

При виробництві брикетів, які ми продаємо, використовується деревина, без зайвих добавок. Вони виготовлені із сировини берези, сосни та дуба. Ми гарантуємо Вам якісний матеріал за низькою ціною!

Читайте також